H-Szo: 09:00 - 19:00 Vas: 09:00 - 13:00

Kékszőlőmag olaj és liszt

A borkészítés mellékterméke. A szőlő feldolgozása során keletkezik a szőlőmag, mely a mustkészítésnél, a szőlőszem préselése után marad hátra. Ebből a szőlőmagból szintén préseléssel kinyert lipidtömeg, a szőlőmagolaj. Az ez után visszamaradt anyagmassza, a préselvény, melynek őrlése során keletkező liszt finomságú por, a szőlőmagliszt.

Számtalan kutatás és tanulmány eredményeként megalapozottnak tekinthetjük azt az állítást, hogy a kék szőlőben olyan vegyületek találhatóak, amelyek alkalmasak egyes betegségek megelőzésére, illetve progressziójának lassítására.


A mai világban a legnagyobb gondot a kardivaszkuláris (például: hipertónia- magas vérnyomás, atherosclerosis- érelmeszesedés egyik formája, infarktus) és a daganatos megbetegedések jelentik.


A kékszőlőmag- olaj és –liszt jó antioxidáns kapacitással rendelkeznek, vagyis alkalmasak e betegségek kezelésére, megelőzésére.


A szőlőmagliszt polifenol tartalma és antioxidáns tartalma magasabb a szőlőmagolajnál, míg telítetlen zsírsav tartalma alacsonyabb. A liszt gyártása során csökken a a lipidek és ezzel együtt a telítetlen zsírsavak mennyisége. Ez utóbbi folyamat kívánatos is, hiszen a kékszőlőmag-liszt így hosszabb ideig lesz eltartható. A liszt többek között erős szabadgyökfogó tulajdonsággal is rendelkezik.


Étrendjét dúsíthatja a kékszőlőmag-liszttel vagy -olajjal, ami ugyanúgy tartalmazza a polifenolokat -a telítetlen zsírsavakról nem is beszélve Emellett az élelmiszermátrix sokkal jobb felszívódást tehet lehetővé.Cím

Egerszalók, Ady Endre út 18.

Útvonal tervező

Nyitva tartás

H - P:  9 - 19-ig;
Szo:    9 - 19-ig;
V:       9 - 13-ig;

Kapcsolat

Telefon: (+36) 36/474-130

Mobil: (+36) 30/466-4313

E-mail: hellipince@t-online.hu